oh HAPPY NEW YEAR EVERYONE! :)

DALAM BEBRAPA JAM LAGI MUCULLAH 2011!!!

x sabar nak berhappy new year :)

wish tahun ni..insyallah:
- nak ubah diri
-x nak emo emo lagi ok.
-hargai kawan sejatikuh!
-jadi orang yg berfikiran positif
-jadi anak anak yang baik..
-bljar betul btul. hehe
-jadi budak rajin
-berdikari sikittttt
-x nak bergedik sangat bila jumpa laki hensem. aww
-nak kerja ohhh kerja
-belajar pegang stereng kereta, hehehe


p/s: happy new year dgn azam yg baruu :)  woot woot

oh adik adik comel kuh!

sepanjang aq berada kat rumah ni.
mmg rumah aq akan didatangi ngan budak2 practical dri mna tah.
ada sorang tu comel la gila!
dahlah TINGGI and COMEL.
sure dian jeles. hahahahahaha
so bercuci mata la aku.wakakaka
tiba tiba jdi budak rajin.
mak aq ckp aq gedix. haha
ala mak, sekali sekala :)

oh jaybee :)

aq naik bas pkul 9 pagi smlm,
duduk sebelah org lelaki,
aq tgk jari dyer ada cincin silver.
so, aq rse dyer dah berpunya la kot. haha
tpi walau hensem pun lelki tu,
bukan type aq lah. hehehe
sebelah sebelah kerusi aq ada pakcik tu nyenyak betul tido,
smpai merongok teruk betul -_-
aq rasa naik bas x la teruk mana pun. haha
cuma x selesa aq naik kereta la.
tpi utk kali pertama x la teruk mana pun :)

My kind of man?

aq ada baca pasal quiz kat facebook and i think i would try it. it regarding mann ohh

-MY KIND OF MAN- (ehem ehem)

1) Do you need him to be good looking?
depends. yang sedap mata mmndang laaa.

2) Smart?
biasa biasa pun okeyy

3) preferred age?
sama baya or older than me.

4) preferred height?
must be higher than me, cuz im already short nee. hehe

5) sense of humor?
absolutly, tpi not too over lmao

6) piercings?
nope

7) accept who you are
yes

8) pink hair
gayboy ke apa -_- ?

9) mushy?
no..

10) thin or fat?
berisi sikit :)

11) black, brown,white (skin)
im preferred brown

12) long or short hair
tak kesah..

13) smell good?
absolutly :)

14) smooker?
klau boleh tak nak.. tpi zaman sekarang ni macam mustahil jer.haha

15) drinker
no no no

16) musically inclines
bonus

17) plays piano
*oww sweet* bonus

18) plays accoustic guitar
*sweet jugak muahaha* bonus

19) sing very good
bonus

20) with glasses?
no. maybe? kalu zacky pkai yaaaa jerr. hahaha

21) shy type
*comel* depends, tpi not too shy. boring nanti

22) active/passisve
active!

23) singer/dancer
both? klau dua dua ada bgus jugak muahaha (bonus la)

24) dimples
ngeeeeeeee kawaiiiiiiii (>_<)!

25) mr.love letter.
erk. bolehlah kot.. haha

26) campus crush
no comment. hahahaha

27) painter
would be nice. tpi itu dikira bonus

28) religious
muslim

29) someone who likes to tease people
haha, naughty boy type. comel jugak klau gitu.

30) computer geek?
x kesah. because im that kind of it too.hahaha

31) speaks many laguange
bonus

32) loyal/faitful
both

33) good kisser?
ya. for my husband :P

34) loves children
yessssss

the relationship

Mr samo said..
'the relationship between men and women cant be besfriend'
is it true?

HE TOTALLY WRONG!

aq ada banyak kawan lelaki. and aq x der pun feeling2 ni pun. only certain people make me fall in love.but his quote seems

NOT FAIR lmao -_-

p/s: kalau macam abg zacky tu lainlah.hahahaha

My first sight love

ada orang cakap muka dyer macam gay * haha bongok izz
dia mmg x hensem sangat pun.
dia pengecut, takut monyet. haha
but, he romantic.
and have beautiful smile. (admire it)

HIS SMILE MAKE ME MELT LIKE A CHOCOLATE <3

and his my first sight love  ohh.
kami jumpa kat tepi toilet. *aq tau agak pelik pftft
mser tu gelar aq 'kawan baru' -_-
mser tu aq hope sangat dpt jumpa dgn dye,
ya, and we meet !
we couple and we broke up.
because he have girlfriend already.
masa tu aq rasa ditipu.
but sekarang we both become friend,
malas nak gaduh gaduh kan..

first love

dia x sehensem abang zacky (aww) *kpd dian, biar la dyer dh potong rmbut, aq tetap nk setia kat dy. hahaha
dia x secomel awal ashari (x tau betul ke x eja) *hehe
dia taklah sekaya dato'k
dan x seromantik farid kamil.

BUT why he make me GILA BAYANG?

because of his honesty, and he kinda cute sometime.
seriously when im thinking of him, im not ready for getting new love.
he to special for me.

even, mulut dia xder insurans,main pkai lnggar je.

But,the way he talk to me,
the way how he express his feeling.
its enough for me, to make me still in love him.
ya. i know im stupid

but why love so cruel?
why i cant forget about him?

and why i cant face the truth he not belong to me anymore.

and this song remind me to him.

when u smile,
whole world stop and stare for a while,
cuz boy you're amazing,
just the way you are :)

p/s : the truth thing sometime make u hurt.

being selfish

kadang kadang manusia x boleh lari dari menjadi orang yang selfish kan?

ex- friends?

ada someone ckp dekat aq..

ehem ehem: eila, aq rindu kau yg dulu.
aq: huh huh? (blank) *blur skjp

aq tetap macam dulu la,
x da beza pun.
cuma, once org tu tipu aq,
aq mmg agak susah nk maafkn org yg semacam tu.
sorry yer.

jarak

kadang kadang aq tgk zaman sekarang ni.
orang yg kaya dan brpangkat lebih dipandang tinggi brbnding orang yg biasa biasa saja.
kita tgklah, org kaya sntiasa dipuji, diberi segala penghormatan dan diberi banyak kelebihan.
tpi klau yg si miskin plak, dicaci dihina, dipandang jelek.
tpi bila si miskin, jdi kaya plak.
lupa dunia, lupa masa masa susah dulu.
adat ke? manusia cepat berubah?
haha. aq experience sdiri melalui satu game ni.
game online la.
mybe org ckp game game jerlah jgn smpai bwk ke real world.
tpi kes aq ni lain, smpai bwk bwk ker facebook.
caci maki semua,
aq tgk dorang yg berebut2 tagged gambar yg mngaibkan si polan utk mmbuktikan siapa yg betul dan siapa yg salah,
dan biasanya, aq x masuk campur.
sbb dunia game berbeza dgn dunia luar.
so gets some life la.
tpi kdg2 aq terheret sama.
smpai brdendam x nk bercakap.
bukanka brdosa begitu?
mmglah kdg2 disebbkn mulut badan binasa.
tpi bukankah lebih baik klau bermaaf2 an dan berkawan.
aq yg jdi org tengah, mmg rasa amat bersalah.
dan jgn tnya pndapat aq 'betul x eila, yg ehem ehem tu teet ttooo'
aq pun, just mengiyakan jerlahhh.
sbb x tau nk menangkan siapa dah.
 nk dikatakn umur diorang lgi besar dri aq kot >.>
so pndai2 la fikir.
aq x suka gado2 ni. buang masa jerlah. haha
lebih baik berbaik kan.. :)

happy yaww

rasa trsgtlah happy bila tgk org yg kita rapat happy! :)

3 years.

aq prnh brjnji ngan dian, yg aq akan single tuk 3 tahun.
seriously, aq akan buat.
sbb hati aq rse mcm dh mlas brcinta2 ni.
last2 aq ikut jerlah pilihan mak aq tuu
senang ceta.

aq dah muak dgr ayat ayat manis
aq dah penat nk menabur jnji and percaya akn jnji sehidup semati zzz
aq nk enjoy life aq jadi single.
ada lgi bnda yg lebih important dripada cinta.
aq x nk lagi hidup di awangan.
aq x nk lgi mimikirkan tntang seseorang.

mulai sekarang.
focus apa yg ada di hadapan aq skung.
bak kata abg stone, tggula kerja nnti bila aq dh cukup matang, bru fikir bnda tu,
so..bye bye cinta utk kali kedua :)

hurt hurt hurt!

boleh aq menangis?

sign*

seem he's happy with her.
what must i do?
can u make me stop from loving you.
why i keep thinking about you even thought i know it will me hurt for the third time.
it's hurt to see both of u happy.
im sorry for saying this.
i cant lying myself that im still love u..

oh!

sepanjang cuti ni aq layan ceta korea smpai x tdo -_-
dan aq jatuh cinta dgn hero dlm ceta korea tu. haha
aq tau aq bodoh -_-.
tpi knp dorang mesti good looking sgttttttttttttttttt!
ok. aq dah jatuh cinta dgn tiga lelaki.
muwahahahahaha.
full stop.
dah gi tido ela.
mimpikan dorang2 tuuuu. awwww

p/s: aq tau aq gedix. so what? hahahahahaha :D

Melting -_-

oh! i loveeeeee youuuuuu jun-kunnnnn (blushing blushing)


ok. aq tau aq dah gilaaa skung. hahahaha

cant stand it ohh

another type. (>_<)! hayami-kunnnn!! nyawwww


seriously, aq blushing skung ni. hahahahahaha

im fall in loveeeeeeeee

oH! im Fall in love with this kind of guyyyyyyyyyyyyyyy!


gahhhhhhhhhhhhhhhh!!!!would u be mine jin-kun? (blushing)

dia

dia serba kekurangan.
dia x cantik seperti org lain
malah dia x tau berfesyen.
keluarga dia pun serba kekurangan
x seperti anak2 orang kaya lain yg mewah dgn harta duniawi.
tapi..dia tetap bersyukur dgn apa yg dia ada.
dia bersyukur dia x begitu cantik dan tidak tahu berfesyen.
sbb bagi dia, kecantikan dia hanya akan ditunjuk utk sang suaminya nnti
dia pun bersyukur dia x sekaya yg lain,
serba serdahana saja
sbb bagi dia, harta dunia cuma sementara saja.
dan bagi dia juga, DIA akan mmberi yg terbaik utk umatnya.
selagi dia berharap dan x berputus asa.
selagi itulah, dia dpt mncapai apa yg dia inginkan.
itulah kisah si dia, kisah seorang pmpuan yg hina di mata myarakat.

sweeetttt kannn :)

My sister :)

Lily bt Rosly
hahahaha.usah rasa pelik. mak aq yg bgi nama kucing aq gitu -_-,dyer dh jdi sebahagian family aq dh sejak mimi aq mati. uhuk uhuk :( .mula2 ayah aq x kasi bela kucing tau, tpi last2 bela jgk sbb aq nak sgtttt. hehe
kucing aq si lily ni, jnis yg gedix,suka brmnja and tersgatlah cerewet!. kdg2 rse nk sepuk jer dyer ni -_-. nasib baik kau kucing tauuu.
bnda yg plg rutin bagi kucing aq, makan kner tlg suapkn and kner tggu dyer smpai hbis mkn. klau x dyer pndg muka ko (muka perli) then trus blah.-_-. bersabar jerlah aq. and tahi dyer selalu terlekat kat bulu hahaha sbb bulu dyer tebal sgt -_-, nnti dyer akn pndg ko lpstu ngeset2 bontot dyer kat lntai, so fhm2 knlah, dyer soh ko tlg basuhkn bontot dyer tu! hahaha bengong kucing aq ni -_-.
dulu mser dyer kecik2 dyer suka tdo nan aq, tpi skug dh x. wuuuwuu, aq rindu jgk dyer yg dulu.dyer ni klau ada org luar dtg umah dyer akn lari secepat mgkin masuk bilik, duduk bwh katil smpai org tu balik, klau smpai esok org tu x balik, smpai esoklah dyer x kuar2 bilik -_- hais. mak aq trpksa bwk tempat berak dyer ngan mknn dyer gi bilik sbb kesiankan dak ni laaa.
and lgi satu bila musim mengawan dyer dtg, start la bising satu umah -_-. mak aq dh bwk dyer jmpa jtan kat luar, dyer x nkkkk. memilih dyer ni -_-, dyer akan mengiau2 smpai la dyer dh abis baik. tulah rutin kucing aq mser musin mgawan. -_-
apa2 pun aq syg si kenit ni, walupun dyer cerewet dan memilih!dyer tau klau aq tgh sedih dyer akn dtg dekat ngan aq, kira mcm nk pujuk kot( pdhal nk mkn ) HAHA syg kau la lily :) muax muax

my second heroes! :D

Yazid Bin Rosly
abg aq laaaaaaaaaa org yg plg annoying bgi aq. wakakaka. klau dyer balik jaybee mesti nk cri gado ngan aq tau -_-, dyer punya favourite milo kotak, aq tak tau la pelik betul cita rasa abg aq ni. haha. abg aq dh bertunang dh, dgn kak linda :) . tak tau la bila nk kawen abg aq sorang ni.abg aq ni..baik sbnrya walaupun kdg2 aq mnyampah tgk dyer,haha. dyer jnis hormat org tua and peramah jgk la. sedara2 aq semua sygkn dyer lbih dri aq -_-.
apa2 msti mntak tlg dyer. abg aq ni pndai masak, stakat yg basic dyer taulah, tpi ok la, dri x geti lgsung kn?

abg aq ni romantik jgk kot sbb suara dyer mcm serak2 basah. and dyer ada senyuman mnis, senyuman mcm kmbing tu. hahaha. x der la seriously, dyer mmg mnis orgya.and abg aq ni selalu marah kn aq sbb ayah aq jga aq sgt :P, wekkk kau jeles! hahaha.
abg aq ni jnis yg kuat bkerja sama mcm ayah aq, smpaikn boss pun dh syg kat dyer.dyer dh jdi ank buah bos skung -_-, abg aq ni dh bnyak pngalamn kner tikam dgn kwn la, kner tipu tu la ni la,tpi abg aq ni jnis yg x kesah sgt. dyer akn terus bangkit balik. tulh keistimewaan abg aq yg aq kagum. ad setiap kali life dyer bnyak yg brnasib baik. dyer dikira mcm pmbawa tuah la, huhu. tpi kdg2 aq jeles jgk kat dyer! -_- HUH

tpi aq syg abg aq ni. dyerlah satu2nya abg aq, and selalu support aq. cuma aq jer yg x nk ngaku. haha

p/s: abgku yg bengong, sy syg abg la :)

My heroin :)

Sabariah bt Kadar
nama my mun. hehe and mak aq mmg penyabar orgnya, lebih2 lagi dgn aq. haha. aq mmg selalu sgt bertaruh ngan mak aq dlm sesuatu prkara -_-. klau mak aq mng, mak aq mesti ckp:

mak: kan mak dh ckp, tu la ko x nk dgr. blablabla ( masa ni mak aq mmg mmbebel jerr) -_-

mak aq ni mmg seorang tukang masak yg hebat!, dan setiap kali mak aq masak mesti aq org pertama hbiskn. hehe. kdg2 smpai brtambah -_-, mak aq ni dikira serba boleh, semua kerja dyer boleh buat. masak, jahit, leader, semua dyer boleh. and mak aq kat umah mmg x kn duduk diam. ada jer kerja yg dyer nk buang, kalu x psl umah, psl kawan dyer la, and sepupu aq ke sedara belah tiri ayah aq ker rapat ngan mak aq ni,sbb mak aq ni peramah orgnya. ada jerlah story yg dyer nk ceta -_-. tapi, aq suka mase mak aq ceta zaman muda2 dyer dulu. mak aq muda2 dulu minah rock, setakat naik motor buat style mat rempit, mak aq dh tak heran dh.sbb mak aq dh buat semua tu dulu. haha. and mak aq ceta, dulu dyer diminati rmai org -_-, smpai ada yg gado pun sbb dyer. mafia, anak ketua bomoh pun boleh jatuh hati kat dyer. mmg super duper hebat la mak aq ni, tapi x tau la betul ke tak. hahaha. tpi sedara belah mak aq ckp betul -_-, ada ker yg nk pmpuan ganas macam mak tu? hais

mak aq ni selalu bertelingkah ngan aq, haha. lumrah kot? .tpi biasanya apa yg mak aq bebelkan tu la yg betul, cuma aq x nk dgr.

mak: mak x fhm la kau ni, mak punya garang gini smpai kwn2 mak pun takut ngan mak, ko bolah buat derkk jer bila mak marah.

haha.sorry mak, mybe dh biasa dgr kot mak marah, so dh takut sgt hehe.and mak aq ni pnyayang orgya, baik hati cuma mak aq x suka tunjuk jer. and mak aq sbnrnya dh bnyak kali mngalah dgn aq,sbb aq ni kn ego tggi -_-, yer, aq sedar itu.and mak aq suka bla hewan, kucing aq pun dh jdi adik aq dh,
aq ingat lgi, mser aq mula2 nk msuk phang, mak aq nangisssss, terharu kot sbb aq x der nk teman dyer nnti.
aq tau mak aq syg aq dn ibu kat seluruh dunia ni mmg syg sgt kat ank dyer. cuma kdg2 ada sstngah ibu dyer x tunjuk tpi dyer just pndam. kdg2 kita sbgai ank knerla rse kasih syg yg mak kita bgi wlaupun tnpa gunkn perbuatan or prkataan :)

mak..mak lah ibu yg terbaik bagi adik. adik akn ingat pesan mak. jgn risau k :)

p/s: aq bukan ank mnja. tpi ank kesayangan family aq :)

My hero :)

Rosly bt satiman
ni nama ayah aq, x yah rasa pelik la knp bkn 'li' tapi 'ly'. hehe.ramai yg ckp ayah aq ni awet muda ohh. mybe sbb ayah aq suka senyum kot? ayah aq ni jnis yg protective. dyer mmg jga kebajikan anak dyer betul2. and klau kami nk apa2, ayah aq akan cuba usahakn utk dptkn bnda tu. tpi, ayah aq lebih jaga aq brbnding ngan abg aq, mybe sbb aq pmpuan kot. aq nk kerja dulu pun ayah aq x kasi, smpai gado ngan mak aq -_-. hais. aq nk naik bas pun ayah aq tak kasi. ingat lagi mak aq ceta kat aq.

abah: awak tgk tu bas dua tgkat tu, bayangkn ela naik bas tu, x ker bahaya, mner tau boleh terbalik ke sbb x seimbang.
mak: awak ni, dlm bas tu bkn ada ela sorang la, ada jgk org lain. jgn lak awak fikir bukan bukan -_-

haha. itulah ayah aq, jaga sgt diri aq ni ha. kdg2 aq sebak bila ayah aq wat gitu. aq bersyukur sbb ada ayah mcm ni even kdg2 aq mmberotak sbb rse terkongkong -_-, biasalah darah muda kn. and skung ayah aq addict ngan sukan badminton. sanggup beli racket yg mahal, bershiny2 lagi -_-, abah oh abah.

ayah aq pun peminat no1 keta2 ni. ada duit sikit mesti gatal tgn nk tukar ni lah tukar tulah.smpai mak aq mmbebel merajuk ngan ayah aq x nk ckp smnggu. haha.ayah aq pun jnis yg suka ckp psl satu perkara byak kali -_-, aq pun x tau knp. contohnya mcm ni:

mser ni OTW aq balik kerja, kena bebel ngan ayah aq sbb aq tggu dyer kat tmpat stesen mnyak sebelah kedai bos aq tu.

abah: adik, nnti abis kerja tggu abah kat sana, jgn jalan mana2 tau. jgn duduk tempat2 gelap, duduk tmpat ramai org.
aq: ok bahhhh

10 minit kemudian, mser otw nk smpai umah

abah: adik, nnti abis kerja tggu abah kat sana, jgn jalan mana2 tau. jgn duduk tempat2 gelap, duduk tmpat ramai org.
aq: (pelik) ok bahh -_- * ayah aq ni nk ckp brp bnyak kali

and selang 10 minit ayah aq akan ckp bnda yg sama. haha. mybe tuk aq faham betul2 kot? aq ceta kat mak aq, mak aq ketawa jerrr -_-,
tapi, klau ayah aq cakap atau suruh aq wat something, aq akan buat secepat mgkin. rse gerun ngan ayah aq. aq pun x tau knp. haha.

apapun, abah.. adik respect kat abah, segala pngorbanan yg abah buat adek akan ingat. insyallah, satu ari adik akn blas jasa abah. jagalah kesihatan tu, jgn kuat kerja sgt ea. :)

p/s: HELMY! aq bukan anak ayah tau -_-! ingat tuuuuuuuuuuuuuu

korean song :)

bagi sesaper yg nk dgr lgu korea,
better dgr with lyric.
sbb biasanya lyric dyer mmg myentuh jiwa ohh -_-

sudahlah eila.. :)

kau tgk dyer happy kan..
kau tgk dyer dh ada life baru kn..
kau tgk dyer dh ada org lain kan..
ko tgk dyer dh x kn rindu kau kn..
ko tgk dyer dh bahagia dgn si dya kan..
so..doakn dyer yg trbaik.
dyer happy kau pun happy kn.
jgnlah brharap dyer akn tggu kau lgi.
dan lupakn segala jnji yg dyer ckp..
aq yg x nk terima dya dulu..
dan kini aq x kn rasa mnyesal if dyer jatuh cinta pada yg lain..
klau dyer milik aq..
satu ari dyer akn jdi milik aq..
jika bukan..
aq x la sakitkn hati dyer kan..

p/s: kdg2 kita kner lpskn org yg kita syg,utk memiliki seseorang itu. GOD know better right?

POSTING : DIYANA ALIZA

gila kembang aq dgr ko ckp gitu. hehehehe. knp ramai yg rindu aq ni. hais (perasan). haha. aq sebenarnya x sabar nk balik pahangggggggggggg. kita wat kerja kerja gila jom jom :) .tpi utk sem dua ni sir ckp ada 10 subjek -_-, gila lah kner strunggle, x ley maen2 lgi dah.aq rse kan arnab mesti dh kmbang and gemok kn, hehe.
x sabar jgk nk jumpa dyer. eh eh, mak aq pun dh kasi green light tuk aik basssss!!!!, ayah aq risau sgt -_-
dyer x kasi aq naik bas yg dua tgkat tu, haha. tpi, utk sem dpn, dh ley naek bas mser aq nk balik johor. tpi balik pahang mak aq nk antar jgk -_-, aq risau sbnrnya ayah aq antar ni, takut jdi apa2 lak kat dorang. hais. cuti ni aq x buat apa2 dok, dh jdi dak nerd pndang lappy maen game 24 jm. hahaha. and bob dh start study kat tmpat bru dh :). aq hop dpt jumpa dyer lgi. woot woot

new day!

stop dgn semua perasaan emo kau yg x bertempat tu eila.
life to laugh kan?
so jadikan semua bnda yg buruk terjadi kat aq sepnjang aq bercuti ni sbgai satu pengajaran.
and hargai semua bnda yg aq syg and ada kat depan mata aq.

to: yana,abby,miera : bila nk kuar nyah? aq on jer, kita buat kerja gila mcm hari tu. hahaha. seriously aby,aq tkder kredit dan aq x tau mner henset aq mnghilang.

to: ebi , wah wah org tu tgh hangat bercinta ;) aq jer keseorangan kat sini. uhuk uhuk.btw, dont make ur heart get hurt for the second time ok. i will always pray for ur happiness.

to: diyana aliza, kali ni aq mention nama ko terang2 hahahaha. really miss u la darl.sorry2 aq x blas msg ke apa, henset aq pun mner tah hilang. klau x der kredit aq mmg biarkn jer enset aq tu. hehe

to: abe jehe, poyo la ko ni, asal kat status facebook ko jiwang gila -_-, sumpah geli oh haha.tpi if u miss her, tell her la.n hope both of u happy ok :)

to: nik helmy, aq nyampah gila dgn ko yg suka mnggedix, aq sepuk kang!.haha, ridu seh nk buli koooo

to: halim, abg botak kita, hehe. den miss jugak sama engkau.cuma mmg aq x blas msg dak2 ni sbb aq x der kredit laaaaaa, tlglah mmhami dan mngerti, aq bkn sombong -_-, cuma ntahlah cuti2 nk mmg aq jrg nk menengok phone. dah mlas dah. hehe

to:elmo! haha truthly,really miss u la. cuma sorry x blas msg tu semua. den tkder kredit -_- . aq hope sgt kita dpt jumpa lagi :)

aq sumpah miss gila dgn korang2 semua :(
sorryla,klau cuti ni mmg aq mghilang.

...

lonely
why sometimes im fell like that?

hey, u.

im gonna miss you  :)
and will always missing u

Bila cinta part 2


video
dulu. aq lagi suka part pmpuan nyanyi
tpi skung aq dh addict yg male version punyaaaaa
sbb..aq suka part piano dyer.
aq hope aq dpt bljar main piano
setakat lagu happy bday tu buat apa -_-

p/s aq berharap lelaki seperti budak setan (hero)  ni wujud, tpi.. ada ke?

.i love you.

tolonglah. aq bnci ayat tu.
lagi lagi dri mulut kau -_-

p/s: blahhhhhhhhhhhhhhhhhh sanaaaaaaaaaa

ada aq kesah?

ha. ni lagi sekor natang mna tah yg suka cri pasal dgn aq mser mood aq down ni.
suka sgt ckp yg tuhan x syg dyer la,
life dyer yg suck la,
dyer mmg unlucky la,
tkder kwn2 yg dyer ley caya selain aq -_-
semua org tikam dyer dri blkangla,
dyer blom tgk diri aq yg bila jahat mcmner kn. adoi
tlglah jgn berfikiran negative 24 hour.
aq mmg agak pntang akan bnda2 ni
sbb aq ni bkn dibayar gaji utk jdi tmpat ko mngadu.
aq x kesah.. yer, aq x kesah.
tpi x knlah dlm idup ko x der bnda yg ley mndtgkn bhagia kot.
ko tau merungut.
tpi ko sedar x, ko boleh ubah bnda tu klau ko nk
klau asek merungut merungut,
tu mksudnya x geti bersyukur.
adoi

p/s: sorry, aq tgh moody, tlglah fhm yer

pftftttf

aq x fhm btul la hormon prmpuan ni kdg2 -_-
aq ni tiba tiba moody semacam sejak akhir2 ni,
sikit sikit merajuk,
orang ckp sikit merajuk,
terasa nk sepuk jer diri sendiri ni haaaa

Bila cinta part 1

video


tau kan movie ni?
ala..yg farid kamil ngan lisa brlakon tu.
aq pernh tgk sekali ceta ni,
mser first2 aq tgk. aq rse movie ni tersgtlah poyo dn jiwang karat -_-
dan aq rse stupid btul la, bercinta bagai nk rak.
tup tup heroin mati,
mser tu aq rse ceta ni x la bgus mana pun, sama jer macam ceta lain kot. haha
TAPI! hari ni aq tgh bosan,
belek2 almari, ternmpaklah ceta ni,
so utk mghilagkn boring aq tgklah movie ni lagi sekali.
even aq rse mcm malas nk tgk.
mak aq pun join sekaki tgk movie ni,
kali ni basah mata aq, lencun woooo
mnghayati betul aq tgk movie ni -_-
smpai tisu dh jdi peneman setia aq n mak aq. hehe
tpi aq rse ceta ni macam tak aci tauuuuuu!
kesian heroin tu mati, farid kamil camna T_T
dyer tunggu, dyer brkorban itu ini, last2 jadi gini. uhuk uhuk
kali ni bru aq tau ceta ni agak best, hehe
sedih perghhh.
jadi gembeng kjp. wuuu wuuu  :'(

cintaa cintaa cintaaa

tipulah, aq ckp dgn diri aq sndiri.
aq x nk jatuh cinta, hehe
aq nk, dan aq rasa tersangatlah sweet bila tgk couple2 dating -_-
tpi x taulah knplah hati aq ni keras sgt,
even diri aq sndiri pun x ley nk pujuk diri sndiri, haha

cuti

aq kena cari kerja, tpi macam dh trlmbat.
aq x nk balik kat bos aq dulu -_-
trauma aq, x nk x nkkkkkkk

kembung

semakin aq nk ehem ni semakin aq byak makan.
stok buah kat rumah aq yg bru beli ari sabtu aritu, aq dh abiskn. hehe
mknn kat umah aq mmg x sah klau x abis satu ari,
yg tukang pnghabisnya? aq la :]

Emo

bila aq dduk jaybee kn. aq cepat emo. -_-
x tau knp. hehehe. mak aq pun pelik sbb aq suka emo tibe2
kucing aq pun jdi mgsa kner marah dgn aq, huhu
sorry lily,

kuantan.

aq nak balik kuantan T_______T
rindu dgn kawan2 aq semua. uhuk uhuk.
terus terang klau time time cuti ni mmg aq x kn pndang lgsung phone aq.
sbb kdg2 phone aq skung x brp pnting sgt.
so klau aq 'terjumpa' phone aq yg selalu silent tu mesti ada msg or miscall -_-
sorry geng, aq mmg dh nympah nk tgk phone tu dh. hehe.
nk online fb 24 jm macam dulu pun macam dh malas.
nk online ym? urgh. tunggu aq bikin mail bru. hehe
lagipun lappy aq ni selalu disconnected. ntahlah, aq pun x tau apa prob lappy ni.
sbb tu mase cuti cuti ni, kawan aq ckp aq ni x dpt dikesan.
bkn sbb aq x rindu. aq rindu sangat2.
cuma aq rasa perasaan rindu tu better jumpa bru dpt hilang riindu.
sbb klau kat msg cuma dpt luahkan tnpa mimik muka.
x syiok. huhu
lagipun aq ni jnis yg x tau nk ckp pe,
org tya, aq jawab
aq tnya org jawab.
aq x seperamah mner pun, hehe

useless

Ya, i know. im that kind of person.

Sayang kau orang lebay la :]

haritu, mser hari khamis.
aq,yana,abby n miera mmg beronggeg abis abisan la satu jaybe. wakaka. balik smpai nk dekat kul 10
yer, confirm mak aq bebel, muahaha, tpi bkn selalu aq jmpa dorang kn.
so..give me a change la makk :]
terubat rindu aq kat korang..seriously, aq rindu zaman aq skolah dah..
miera, tetap mulut becok seperti dulu, mmg meriahlah klau dyer ada. muahaha
abby, tetap mcm dulu, blur semacam even blur aq plus plus dri dyer la, n dyer mmg kaki tgkp gmbar. haha
yana: jeles dgn ketinggian dyer. uhuk uhuk, yana tetap mcm dulu, jdi mak kitorang. aq selalu mntak tlg dyer keh keh. sorry yana.

nnti gambar2 mser aq kuar nan dorang aq add la yer.
kitorang mmg bodoh bodoh mcm dulu.
berjoget macam org gila mser kareoke kat ALI BABA
mkn kat kfc tpi x der mgkuk sos (dh abis). mmndangkn aq ni PA tak bertauliah dorang, so aq amek kat dlm kotak letak ayam jer. haha
tgk ceta ngangkung smpai ketawa terbahak2. even ceta tu jnis seram komedi, aq tetap tutup mata bila part2 bunyi seram tu. sbb nnti terkejut. wakaka. dn mmg reaksi neutral aq,ak tekup tgn aq kat muka. hehe

p/s: nk kuar lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :]

zZz

Kadang kadang kan..aq rse macam useless sgt. aq ada ke tkder ke. sama je. x der beza pun. mybe lgi happy kot aq tkder. sbb aq ni mmg tau nyusahkan org kan. useless, anak mak, manja, x geti berdikari.smpai kawan aq lak yg jdi mak kedua aq utk jga aq bila mak aq tkder.yer aq tau aq seperti itu.x yah nk mention or bagi hint kat aq. sbb aq mmg dh tau lma dh. aq ni blur. haha.sbb tu rmai yg suka buli aq. yela.. org lembab macam aq ni tau nyusahkan org je. semua org percaya aq sebegitu even family aq sendiri kot. haha. aq cumalah smpah yg akn dibuang bila x diperlukan.or mybe mmg sampah pun.sbb tu aq ni jenis senang ditipu, sng kena tikam belakang. kawan aq sndiri ckp :

 'bodoh la kau dpt maafkan dye sng sng gitu jer'

yer. aq mmg bodoh. cpt maafkn org maybe satu kebaikan. tpi satu kelemahan bagi aq jugak sbb org lain sng pijak kepala aq.

'budak macam ni sng jer kena tipu,ckp ayat ayat manis dh cair'

aq rse mcm nk terbelah dua jntung aq.mser tu ego aq semua ilang dh.nangis la kau smpai mata bngkak macam pnda.berharap la apa yg aq dgr semua tu satu mimpi.tpi ia tak. its a fact, fakta yg aq x ley terima.

Sbb tu heart aq ni susah betul nk percaya org sejak akhir2 ni. aq ada baca satu blog ni. dyer ckp la bila tgk movie ke ceta2 cintun ka, ckp ayat2 jiwang dyer rse nk muntah. wakaka. itu apa yg aq rse sekarang la, sama macam dya. bila aq tgk ceta. 'baby i love u, i snggup redah lautan blablabala". F***ker one word yg aq bagi kat dya.

'itu semua lakonan jer, dyer mmg nk tipu ko la dri awal awal lagi, bodoh la pmpuan ni gi percaya laki sial tu buat apa'

mmg aq mncarut. haha. sbb tu aq agak geli nk tgk ceta ceta cintun version malay or indonesia.dan klau ada lelaki nk ngurat aq pun kdg2 mesti ada terselit, LAKI NI PENIPU. dyer ley ckplah ayat tu kat pmpuan lain.
dan aq tak tau knp aq agak emo dan cepat berburuk sngka kat org. aq rse mcm bnci sgt manusia kat dunia ni.  -_- . padahal aq manusia kn. haha.

bak kata liyana ' AQ TAK PERCAYA CINTAAAAA '

kepada sesiapa lelaki yg miang nk awek smpai 4 or lbey. KEPALA OTAK KAULAH aq bagi sedas free word tu kat kau yer. utk org yg spesies macam ni,jgn pernh try nk dekat dgn aq,or make me fall in love with you. yg last2 ko bercadang akn tnggalka aq.

IM SORRY MY HEART NOT BELONG TO YOU IDIOT

p/s: ok dh puas lepaskn geramkuh :]

Tired Of Drama zzz

apa mksud brg pinjam?
brg pnjam..mksudnya brg yg perlu dipulang balik kat owner.
bkn buat atok kat brg tu smpai tak geti geti nk pulangkn!
aq x ksahlah klau nk bgi pnjam,
sbb soal kawan kawan kan.
mmg aq x kesah, even bnda tu bnda kesayangan aq sekalipun.
tpi!!!!!!!!!!!!!!!!!!! klau dh x geti geti nk pulang, sesiapa2pun akn mgamuk syg.
aq dh mintak kat ko berapa kali?
ko tau x betapa bengangnya aq nk mntak brg tu,
macam brg tu brg ko punya lak.
macam brg tu bkn brg aq lak.
lntak kau la nk ckp yg aq kecoh satu dunia psl bnda ni.
sekurang2nya dh ckup baik aq x mntion nma ko kat sni.
bila aq mngadu ckp aq kedekut la itulah inilah.
ok fine! aq ckp kat blog, sbb aq tau klau aq ckp baik2 pun ko x kn fhm.
so..klau anda bengang silalah pulang balik.
aq x marah klau ko pulang bnda tu sekalipun. OK, :]

p/s: sesiapa yg terasa tlglah pulangkn yerrrr